S_t_a_l_k_e_r_ | Дата: Вівторок, 08.10.2024, 15:57 | Повідомлення # 1 |
 Полковник
Група: Адміністратори
Статус: Оффлайн
| Не так часто, але трапляється проблема, коли барабан револьвера не "бажає" викидатися. Тобто. натискаємо на кнопку викидувача

-але нічого не відбувається, барабан категорично застопорений хоч і легко обертається. Тобто ви не можете зробити ось так:

Якщо таке явище має місце, нам слід розібрати револьвер. Отже, сам барабан фіксується пружним штифтом, що йде з самого барабана і якщо ми натиснемо на нього в ручну, то напевно зауважимо, що він не виходить з отвору ховаючись у барабані.
В ідеалі варто було б прокрутити вісь барабана, що йде вперед, вздовж стовбура, але як показала практика (чи я щось роблю не так) він без спец ключа швидше подряпається ніж прокрутитися. Тому я вдавався до блюзнірського способу завдання легких ударів по штифту змушуючи його відійти.

Тепер ми можемо відкинути барабан убік. Інакше варто або провернути вісь барабана або знайти інший спосіб, про який мені не відомо.
Відкрутимо гвинтик

І відокремимо барабан від револьвера.

А для того щоб розібрати барабан вам знадобиться ... ще один спеціальний ключ. Здорово, так? Але цього разу можна спробувати обійтися цілогубцями, а якщо кутовими, то краще. Робимо як на фото нижче і відкручуємо проти годинникової стрілки, як завжди. Можливе значне зусилля.

Після цього дістаємо штифт барабана із двома пружинками на ньому.

З іншого боку, ми витягнемо екстрактор.

Весь цей час ми тільки ламали, настав час лагодити, але для цього я поламаю ще раз – розберу штифт. Секрет у цьому, що тут зворотне різьблення і що її відкрутити треба ... закрутити, тобто. крутити за годинниковою стрілкою. Я це зробив для поняття пристрою, а при ремонті досить закрутити різьблення тугіше (проти годинникової стрілки). Саморозкручування цього вузла і є найімовірнішою причиною поломки такого типу. Хоча був випадок з аналогічними симптомами, де причина ховалась у деформованому від ударів курка штифті.

Зауважу, що в одному з випадків потрапив револьвер, у якого штифт барабана не розбирався, а витягувався долаючи зусилля шайби фіксації. Не можна виключати і варіант, коли пулька застряг між барабаном і стовбуром. Взагалі, спочатку варто позадивитись у щілини навколо барабана, чи мало чого можна виявити.
Ремонт буде простіше і дешевше, якщо до нього ставиться дбайливо: не зберігати в сирому місці, не вживати занадто багато мастила в коморах, категорично не використовувати кулі з дефектами і тим більше перероблені. При виявленні поломки або навіть дивності, що здається, необхідно припинити стрілянину і ретельно все оглянути, а так само перевірити ствол на ймовірність кулі, що застрягла.
|
|
| |